top of page

Daan Spijkerboer

Daan Spijkerboer (1977) is een kunstenares woonachtig in Arnhem. Al van kinds af aan was er een grote voorliefde voor tekenen en schilderen. Op grote vellen papier tekende ze met aquarelpotlood schilderingen van Mucha na of op canvasboardjes de olieverfschilderijen van Van Gogh.

In 1998 ging Daan naar de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem (nu ArtEZ) en studeerde in 2002 af in de richting vrije kunst.

Het werk van Daan is veelzijdig en toch zeer herkenbaar door haar eigen stijl. Woeste zeeën geschilderd met olieverf worden afgewisseld met fijne getekende zelfportretten met bladgoud. Daarnaast schildert Daan zelfportretten in kleurrijke kimono’s.

Onlangs begon Daan met een serie schilderijen van vrouwen en meisjes met de traditionele klederdracht muts uit verschillende streken in Nederland. Ook weer met details in bladgoud maar dan in een eigentijdse stijl. De meisjes en de zee kwamen samen, wat tot verrassende beelden heeft geleid.

In mei 2023 opende Daan haar eigen galerie/atelier in een prachtig monumentaal pand in Arnhem, waar ze werkt en haar schilderijen, tekeningen en sculpturen tentoonstelt.

Daniëlle met werk.jpg
bottom of page