top of page

Femke ter Brake

Femke is in 2014 voor het eerst in aanraking gekomen met klei. Ze is begonnen op de Gooische academie, waar zij haar passie ontwikkeld heeft. Daarna heeft ze de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda afgerond en meerdere workshops gevolgd. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een ervaren keramist die handvormen, draaien en glazuren beheerst. Zij heeft haar eigen atelier aan huis.

 

Femke laat zich inspireren door de natuur, kleuren en vormen. Ze maakt zowel gedraaide vormen als objecten gemaakt van platen klei. Van gebruikers tot beeldende kunst, inclusief het ontwikkelen van het glazuur, alles is van begin tot eind door haar bedacht en ontworpen. Alle stukken zijn uniek, handgemaakt, en hebben haar eigen signatuur wat te omschrijven is als vrolijk, zonnig en af en toe met humor.

 

Daarnaast voert zij werk uit in opdracht waarin zij samen met de opdrachtgever zorgt voor een product waarin de wensen van de opdrachtgever tot uiting komen. De liefde en vakmanschap zie je terug in het werk van Femke. Je mag zien dat haar keramiek handgemaakt is, een vingerafdruk maakt het juist uniek, het is immers geen fabriekswerk.

Pinquin Femke ter Brake.webp
bottom of page