top of page
20201011_123005.jpg
Al ons verder is vanaf nu naar huis Herbert Willems webversie.jpg
De verleiding van de schemering.jpeg
Over oorsprong en bestemming Herbert Willems webversie_edited.png

Herbert Immer Willems

Herbert Immer Willems maakt prachtige schilderijen met als thema het door hem genoemde 'heemding': een gevoel van thuiskomen, van terugkeren naar een plek  waar balans, heelheid en harmonie overheersen en waar verdeeldheid, conflict en verlatenheid uitgebannen zijn. Plekken waar we allemaal naar verlangen en zouden willen zijn.

Het zijn stuk voor stuk gedetailleerd uitgewerkte landschappen op paneel in olieverf. Ze spreken je aan vanwege een gevoel van herkenning, een plek waar het mooi is of was en waar je graag naar terug zou keren. Of ben je er toch nog nooit geweest?

 

Zijn kunstzinnige vorming heeft Herbert genoten in Rotterdam met een zogenaamde 'Vorkurs', daarna bezocht hij in Groningen de Minerva academie. Nog later toen hij in Amsterdam woonde, heeft hij jarenlang in het atelier van Meggy Poell gewerkt. Bij haar leerde hij de fijne kneepjes van het vak.

Ter aanvulling op zijn praktische kennis is hij cultuurwetenschappen gaan studeren en heeft hij ter afsluiting het boek 'Een aangename duisterheid' geschreven. In 2016 is het boek 'Het oog zoekt troost' verschenen, 'een gesprek over kunst, schoonheid en troost'. Het boek laat een dwarsdoorsnede zien van het uitgebreide oeuvre van Herbert en zijn gedachten over kunst en specifiek de filosofie achter zijn werk.

 

Op dit moment werkt Herbert fulltime als kunstenaar in Haarlem.

bottom of page