top of page

Magosja Turkawski

Magosja Turkawski (1966) is beeldend kunstenaar. Ze illustreert, ontwerpt en schildert. Ze studeerde in 1990 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar werk omvat zowel portretten als abstracte schilderijen. Ze begon haar loopbaan als ontwerper en art director bij bekende Nederlandse lifestyle magazines. Sinds 2015 werkt ze fulltime als schilder.

Magosja Turkawski met werk.jpeg

Haar schilderijen zijn geïnspireerd op de “Soak-Stain Technique” van de Amerikaanse kunstenaar Helen Frankenthaler. Bij deze techniek wordt de verdunde olie- of acrylverf over het doek gevloeid. Doordat de verf zo sterk verdund is, krijgt het meer de consistentie van waterverf en wordt het volledig geabsorbeerd door het doek. Daardoor wordt de verf louter kleur en verliest ze haar materiële aspect.

Magosja werkt heel intuïtief, het werk ontstaat daardoor op een spontane manier. Haar serene doeken zijn vaak geïnspireerd op een foto of een emotie, maar het kan ook een abstractie van de natuur zijn.

Magosja exposeert op bekende Nederlandse beurzen en zal dit jaar ook weer in het Singermuseum te zien zijn.

Doorlopende opening op 6 mei

Een grote selectie van haar werk is vanaf 6 mei t/m 28 mei in Galerie Muiden te zien.

Natuurlijk wordt de opening op 6 mei aangekleed met een hapje en een drankje. Magosja is zelf de host van de expositie en ze vertelt je dan graag over haar werk.

Stairway to heaven.JPG
bottom of page