top of page

Jolanda van Hattum

Een grote diversiteit aan technieken, krachtig kleurgebruik en dynamische composities zijn kenmerkend voor haar werk. Jolanda is permanent op zoek naar ruimte en creativiteit.

Ze werkt graag vanuit thema’s. Het platte vlak en 3D werk wisselen elkaar af. Haar teken- en schilderwerk is intuïtief abstract te noemen en houdt het midden tussen abstracte en landschappelijke composities. Er ontstaan eigen werelden; innerlijke landschappen die je uitnodigen tot reizen.

Haar sculpturen in steen slaat zij Taille Direct (de steen volgend). Ook hier zijn de bewegingen in de natuur een inspiratiebron.

Na haar studie aan de Kopse Hof ( Kunst, Cultuur en Welzijn) in Nijmegen, twee jaar Kunstacademie in Arnhem en vele lessen, workshops en masterclasses bij gerenommeerde kunstenaars over het land gevolgd te hebben, opende Jolanda in 1999 haar eigen 'Atelier Ludiek' voor tekenen en schilderen in Apeldoorn. In 2018 volgde een tweede atelier in Klarenbeek,  volledig gericht op beeldhouwen.

In haar beide ateliers geeft zij ook lessen, masterclasses en workshops. Om haar diversiteit aan technieken te verbreden, rondde ze in 2014 de opleiding Hand Boekbinden af. (Grafisch Lyceum Utrecht).

Zij exposeert sinds 2014 in binnen en buitenland. Jolanda is driemaal genomineerd voor Kunstenaar van het jaar in 2019, 2020 en 2022.

Jolanda van Hattum Work in Progress.jpg
Endless landscape 2 Jolanda.jpg
Jolanda van Hattum_edited.jpg
bottom of page