top of page
portret Roelie_edited.jpg

Roelie is altijd gefascineerd geweest door vorm, kleur en materiaal. Als kind uitte zich dat in knutselen, tekenen, zeefdrukken en textiele werkvormen. Op de middelbare school kreeg ze privé kunstgeschiedenis lessen van keramist Toon Thijs. Helaas mocht haar wens voor de kunstacademie niet worden vervuld, het werd een opleiding tot interieurvormgever. Naast haar studie bekwaamde ze zich in diverse kunstvormen zoals keramiek, schilderen, werken met papier en glas. Vanaf 2009 voert het schilderen in olieverf de boventoon.

Zelfstudie van de klassieke schildertechniek vormt de basis van haar werk. Daarnaast heeft ze haar kennis vergroot middels masterclasses van o.a. Kees Blom, Paul van Ernich en Doet Boersma.

Na jaren stillevens en portretten te hebben geschilderd, ligt de focus van Roelie nu op landschappen en in het bijzonder 'skycapes'. De schoonheid van wolken, luchten en weerspiegelingen in water is wat haar boeit. In haar ogen is het een aparte wereld waarin je mag wegdromen, zoals ze als kind graag deed.

 

De wolken lijken een eigen identiteit te hebben, soms realistisch, dan weer abstract. De landschappen zijn meestal leeg maar af en toe is ook de mens aanwezig.  

Naast schilderijen maakt Roelie ook kleine bronzen beelden. Het zijn intieme en wellicht herkenbare portretten.

In 2022 heeft Roelie Galerie Muiden opgericht. Het is een podium voor kunst en kunstenaars waarbij de aandacht uitgaat naar het tonen van de schoonheid van het leven. Met wisselende exposities biedt de galerie telkens weer nieuwe kunstenaars en nieuw werk.

Het werk van Roelie behoort tot de vaste collectie van de galerie. 

Over Roelie

bottom of page